Opis
Odmiana charakteryzuje się owocnikami o dużych, okrągłych, mięsistych i prawie płaskich kapeluszach. Barwa i grubość kapeluszy zależy od temperatury owocowania. W niskich temperaturach tj. 14-15°C związuje bardzo dużo owocników i są one ciemniej zabarwione i mają bardziej mięsiste i regularne kapelusze. Słabiej wiąże owocniki w temperaturze 18°C i wyższej. Okres przerastania podłoża z trocin wynosi zwykle 14-15 dni w temperaturze 23-25°C przy dawce grzybni w ilości 1-2% masy podłoża.
Okres dojrzewania podłoża i brązowienia powierzchni wynosi 60-80 dni przy temperaturze 17-19°C. Wilgotność powietrza podczas owocowania powinna wynosić 90-95%, a intensywność oświetlenia nie mniejsza niż 200 lx. Odmiana bardzo obficie owocuje w pierwszym rzucie. Przeznaczona jest do owocowania na 2-3 rzuty.